Skip to content

Historija Bioness kompanije

2004. godine, grupa vizionarskih vođa osnovala je Bioness Inc. kako bi pomogla pojedincima s neurološkim oštećenjima da povrate svoju nezavisnost. Uz podršku poduzetnika i filantropa Alfreda E. Manna, Bioness je osnovana za razvoj i distribuciju neuromodulacijskih uređaja u području rehabilitacije. Bioness je u partnerstvu s NESS Ltd. pokrenuo dva uređaja u Sjedinjenim Državama: H200 sistem za rehabilitaciju ruku za pomoć onima s oštećenjima gornjih udova i L300 sustav za spuštanje stopala kako bi pomogao onima s padom stopala da povrate normalan hod. U januaru 2008., Bioness je u ovom partnerstvu napravio korak dalje kupnjom kompanije NESS Ltd., omogućujući Bionessu da okupi svoje nove proizvode koji su u fazi razvoja s komercijalnim proizvodima NESS kompanije .
  • 2011
Bioness je objavio L300 Plus for Thigh Weakness. L300 Plus sistem nadograđuje na uspjeh L300 Foot Drop System dodavanjem dodatka za bedro kako bi pacijenti imali veću kontrolu nad savijanjem i ispravljanjem koljena, što im može pomoći da prirodnije hodaju.
  • 2012
Bioness je objavio H200 Wireless Hand Rehabilitation System.
  • 2013
Bioness je dobio dozvolu FDA da plasira na tržište L300 Foot Drop System za dječju upotrebu.Rezultati ispitivanja u trajanju od 30 sedmica, koji gledaju uticaj L300 u usporedbi sa standardom njege kod potakutnog i hroničnog moždanog udara, objavljeni su u časopisu Stroke. Bioness je izdao Vector Gait and Safety System, dinamični, nadzemni sistem rehabilitacije osmišljen da opterećuje precizan iznos tjelesne težine za vrijeme fizikalne i radne terapije.
  • 2014
Bioness je nagrađen prestižnom zlatnom medaljom u medicinskom dizajnu i izvrsnosti (MDEA).Rezultati studije, koji se bave uticajem L300 na potakutni i hronični moždani udar, objavljeni su u časopisu Physical Medicine & Rehabilitation (PM&R).Bioness je izdao Bioness integrisani sistem terapije (BITS) kako bi procijenio i poboljšao sposobnost i performanse kod osoba s invaliditetom i konkurentnih sportaša.